Bästsäljare

Information

Tillverkare

Leverantörer

Varumärken Det finns 9 varumärken

Visar 1 - 9 av 9 artiklar
 • Britta Gustafsson

  Britta Gustafsson är uppvuxen i Mariehamn på Åland. Inspiration till sitt måleri hittar hon ofta på sommarstugan i Skage på Sottunga där hon har sina rötter. 

 • Ege T Hantverk

  Naturen och skärgården inspirerar till de enkla och fina. Min passion är att få jobba med händerna och lyckas med processen från idé till produkt. Det är fascinerande att se produkten växa fram i väven, på tryckbordet eller vid garvning av fiskskinn. Hållbara och slitstarka produkter i naturmaterial gläder kunden och mig. Min grej är att tillverka produkter som kan användas varje dag.

  Erica Törnroth på Ege T Hantverk

 • Elises tvålfabrik

  På ön Sottunga i hjärtat av Ålands yttre skärgård ligger Elises tvålfabrik.

  Med skärgården som inspirationskälla tillverkar jag handgjorda tvålar, cerat, massagekakor och andra fina produkter för kroppen och själen.

  Har du aldrig varit på Sottunga? Med mina tvålar lär du dig namnen på gamla gårdar och torp som kännetecknar miljön på Sottunga.

  Mina produkter är inte testade på djur, men flitigt på nära och kära.

 • Grindas loppis

  Grindas loppis ligger på ön Sottunga i Ålands östra skärgård. Grindas loppis är belägen i ett hus nära Sottungas centrum, vid den allmänna vägen som löper genom ön. 

  Namnet Grindas är ett gammalt gårdsnamn. Det har funnits ett äldre bostadshus på gården tidigare som brunnit ner. Det nuvarande huset är byggd på 1950-talet.  Huset har tidigare använts som bostad, men är inte helt färdigställt. Vindsvåningen är t.ex. inte inredd. På nedre våningen fattas väggbeklädnad (tapeter eller dylikt) i vissa rum. El och rinnande vatten finns inte anslutet men köket har en vedspis. 

  Sen några år tillbaka används Grindas som loppis. 

 • Jenny Nylund

  Jenny Nylund heter jag och är Havsforms grundare. Jag skapar mestadels i textila tekniker bl.a. virkning, stickning, vävning och broderi.

  Naturen och skärgården inspirerar till nya idéer som jag sedan utvecklar till produkter. Jag strävar efter att skapa hållbara produkter och vill gärna använda överblivet material och återbruk i min design. Produkterna jag skapar kommer ofta i unika exemplar.

  Jag skapar även produkter enligt kundens särskilda önskemål, allt från klädesplagg till inredningsdetaljer. 

  Jenny Nylund

 • Lailas hantverk

  Laila Kankare-Holm bor med sin familj på Kumlinge sen 1998. Familjen bodde tidigare i Pargas. Laila är något så ovanligt som en utbildad hantverkare, en så kallad artesan. Man kan vara artesan med olika inriktningar. Laila väver mycket eftersom vävning var hennes specialisering på Åbo hemslöjdlärarinstitut. Hon skapar även i andra textila tekniker som t.ex. stickning och virkning.

  Laila Kankare-Holm säljer sina produkter genom sitt registrerade företag Lailas hantverk. Man måste inte ha ett registrerat företag för att få sälja hantverk men Laila har valt att ha det. Genom företaget erbjuder hon även olika sömnadstjänster, som t.ex. att laga trasiga plagg, att sy i blixtlås och olika beställningsjobb enligt kunders önskemål.

 • Mikko Snellman

  Mikko Snellmans reparbeten är en hantverkstradition som har gått i arv. Han har lärt sig knyta knopar och splitsa av sin far, som i sin tur hade lärt sig konsten av sin far och sin farfar, kapten Albert Snellman.

  I sina reparbeten använder han endast naturmaterial såsom jute, bomull, lin, hampa, tjära och shellack.

  Snörena tillverkas med en repslagarmaskin som Mikko har byggt själv. Även nödvändiga verktyg såsom märlspikar, splitsnålar osv. är av egen tillverkning. Produkterna skapas i verkstaden som ligger i den åländska skärgårdskommunen Brändö.

 • Söderängs gård

  Jag gör hantverk i många olika material och tekniker. Mest jobbar jag med natur- och återvinningsmaterial och jag vill att materialet ska tala sitt eget språk och det får styra formgivningen. 

  Jag vill att det jag skapar ska förmedla glädje och lekfullhet. Inspirationen hämtar jag gärna ur naturen. Bergen, skogen och havet,luften jag andas och livet på jorden i allmänhet. 

  Ylva Gestranius på Söderängs gård

Visar 1 - 9 av 9 artiklar